tiistai 21. toukokuuta 2013

Tulevaisuuden skenaariot

Tässäpä tulevaisuuden visiointia, ja tähän toivotaan jatkoa, kirjoita, mikä on sinun visiosi. Millainen on Suomi vuonna 2020? Sana on vapaa.

Tulevaisuuden skenaario

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja voimmeko me vaikuttaa sen toteutumiseen. Osaltaan voimme, vai, ja vain osallistumalla voi vaikuttaa, vai. Jokainen osallistuessaan tuo jotain siihen yhteiseen juttuun ja näin saamme kasaan hyvän, laajan paketin, erilaisilla osaamisenvahvuuksilla.
Vuonna 2020 ei Suomessa ole enää työttömyyttä. Kuntiemme talouden tiukentuminen vuosina 2013 – 2015 on aiheuttanut sen, että kunnatkin elävät markkinataloudessa. Kunnissa seurataan tarkasti mitä jää viivan alle, tavoitellaan voittoa. Voiton avulla pystytään investoimaan ja uudet investoinnit tuottavat sitten vuorostaan voittoa, aikanaan. Lisäksi työllisyyden kuntakokeiluissa ympäri Suomea, erityisesti itäisessä Suomessa, vuosina 2012 – 2015, löydettiin hyviä innovatiivisia malleja työllisyyteen.  Nämä olivat hyvä apu kunnille saada työllisyys nousuun!
Ekologisuus on Suomen valtti ja olemme kierrätyksen mahtiyhteiskunta 2020. Ekologinen ajattelutapa on muuttunut toimintatavaksemme ja olemme melko omavaraisia. Lisäksi osaamme hyödyntää uutta ja entistä teknologiaa hienosti, niiden avulla olemme nopeita toimimaan ekologisuuden huomioiden. Olemme oma, itsenäinen valtio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti