keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Avoimuus

Avoimuus, se on vaikea käsite joillekin ja toisille helppo. Siinäpä se on, miten olla avoin. Miten saisin sanottua mielipiteeni, jos minulle on vaikeaa olla avoin, jakaa ajatuksiani ja asioitani muiden kesken.  Mitä avoimuus tarkoittaa?
Avoimuutta on monenlaista. Oletko avoin kotona, töissä, sosiaalisessa mediassa, jossain muualla. Avoimuus on mielestäni oma asenne ja oma halu olla avoin. Se tulee perusluonteesta, se avoin asenne. Entäs sitten, jos on sellainen ujo jurrukka. Miten voi ujosta jurrukasta luonteesta saada avoimen. Hei, avoimuutta voi kehittää, sitä voi jalostaa, ottaa omaksi tavoitteekseen kasvattaa avoimuutta. Kehittää ja kehittää. Näin kasvaa ihmisenä taas eteenpäin. Kehittyy.
Avoimuuteen voidaan kannustaa, avoimuuteen voidaan lannistaa. Toivotaan, että ne jarrut ja liimat lannistamisessa ovat mennyttä vanhoillisuutta ja nyt päästään avoimeen maailmaan. Sillä, jos ei ole avoin, ei voi kukaan tietää, mitä haluat. Koetetaan siis jaksaa olla avoimia ja koetetaan siis jaksaa kannustaa toista avoimuuteen. Niillä eväillä eteenpäin päästään jo pidemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti